TRELOG

CH3

3 siders Høvel


Inngår ved kjøp av CH3:

Planskjærstål i alle, kuttere, Verktøysett, 2 stk. matebord,Justeringskloss for planstål, Shims

Kampanje t.o.m 10.06.2024

Startsett Verdi kr 6070 ekskl mva inngår i handelen av CH3!

Vi gir tips!

Det er ofte enklere å høvle på en trekutterhøvel enn en firkutterhøvel, og det tar marginalt lengre tid. Et eksempel er når man vil høvle råspont i CH3-maskinen. Da legger man bare den råsagede siden ned mot høvelbordet og stiller inn ferdig bredde og tykkelse, og så er det bare å sette i gang. I en firkutterhøvel må man justere opp innmatingsbordet ved å legge inn plater for å unngå avvirkning med underkutteren.


Logosol CH3 Flerkutterhøvel er neste generasjons høvelmaskin, utviklet og produsert i Härnösand. Maskinen er beregnet for enkelt å kunne høvle lister, paneler, rundstav og bjelker til morsomme byggeprosjekter når du vil renovere boligen eller bygge på gården. Høvelen bygger på 25 års erfaring og er svært enkel å bruke og eie. Den robuste konstruksjonen og brukervennlige designen gir deg god valuta for pengene. Det er dessuten lønnsomt å høvle egne lister og paneler, og du kan raskt tjene inn investeringen. Fordi flerkutterhøvelen CH3 er praktisk og enkel å bruke, er det en maskin som virkelig kommer til nytte.

3-fas 230V

Verdens mest lettanvendelige profilhøvel:

Når du ser maskinen kommer du med en gang til å forstå hvordan den skal brukes. Du overvåker høvlingen gjennom det gjennomsiktige lokket og under lokket finnes alle funksjoner lett tilgjengelig og pedagogisk plassert og oppmerket. Montering av skjæreverktøyet gjøres enkelt og raskt både til dimensjonering og profilhøvling.


Perfekt resultat med en gang:

Maskinen er prøvekjørt og testet fra fabrikken i Härnösand som innebær att du er i gang å høvle på ingen tid. Bredde og tykkelse stilles inn med sveiv og tydelige skalaer. Til forskjell fra tidligere høvler er sidekutterne posisjon i høyde eksakt innstilt direkte fra fabrikk. Du får ett perfekt resultat fra start. Velg mellom hundrevis av standardprofiler eller lag din egen profil: I Logosols verktøykatalog finnes ett hundretall ulike standardprodfiler du kan velge mellom. Du kan også bestille profiler etter eget ønske eller kopiere eldre treprofiler, som kan være verdifullt om du skal restaurere ett eldre hus.


Yte behandlet maskinbord:

Vi har erstattet de tradisjonelle støpejerns bordene med tykk, laserskjært og presisjonsbearbeidet stålplate som er yte behandlet for aldri å ruste. De er til og med tyngre og ennå mer stabile enn tidligere bord. Kutterne og sidekutterakslingene er også rustfrie for å kunne bruke høvelen i lokaler som ikke er oppvarmet.


Stillbar hastighet:

Du kan velge mellom en matehastighet på 3 eller 6 meter pr minutt. For å få den fineste overflatekvaliteten ved profilering velger du den laveste hastigheten og ved justering av materialer velger du den høyeste hastigheten.

Justerbare matevalser:

Matevalsene er hele 40mm tykke og har spesielle utformete riller for stødig og god mating av trevirket gjennom høvelen. Avhengig av tresort og bredder skal trykket på matevalsene justeres og på CH3 gjøres dette enklere enn på de tidligere høvlene ved att innstilling skruene er lett å komme til fra innsiden av maskinen.


Justerbare matevalser:

Matevalsene er hele 40mm tykke og har spesielle utformete riller for stødig og god mating av trevirket gjennom høvelen. Avhengig av tresort og bredder skal trykket på matevalsene justeres og på CH3 gjøres dette enklere enn på de tidligere høvlene ved att innstilling skruene er lett å komme til fra innsiden av maskinenFordeler:

Lønnsomhet fra første dag. Du kan produsere mye virke allerede den første dagen.

Du høvler i komfortabel arbeidsstilling; det ferdighøvlede virket kommer ut i hoftehøyde.

Mest høvel for pengene! Sponviften er også svært gunstig, noe som gir deg en totalløsning til en svært god pris.

Stort utvalg av høvelstål, og du kan enkelt bestille tilpassede høvelstål til en rimelig pris.

Perfekt høvelresultat! Høy hastighet på horisontalkutteren og mulighet til å redusere matehastigheten ved behov gir et uslåelig resultat uansett hvilket virke du høvler.

En høvel for deg som stiller høye krav til brukervennlighet. Tydelige skalaer for bredde og tykkelse. Med den medfølgende innstillingsmalen ser du nøyaktig hvor på emnet overkutteren starter for å kunne sette inn høvelstålene på nøyaktig riktig sted. Du kommer lett til alle innstillinger ovenfra.

Rustbeskyttet, noe som betyr at maskinen kan brukes i kalde lokaler.

Forbedret sponhåndtering med aerodynamisk utformede stusser for spontransport.

Store matevalser som er hele 40 mm tykke med vinklede riller for kraftig mating samt for å hindre at emnet slurer.

Oversiktlige og enkle innstillinger. Under lokket på det store vinduet finner du alle innstillinger lett tilgjengelige og intuitivt plassert og oppmerket.

Stillbar matehastighet. Velg mellom 3 m/min eller 6 m/min.

Tyngre og mer stabilt bord av tykk laserskåret og presisjonsbearbeidet stålplate som er tyngre enn tradisjonelle støpejernsbord og utrolig stabilt.

Hurtiginnstilling av sideanhold. Sidekutterens retningsanhold stilles raskt og nøyaktig inn med en spak.

Raskere overkutter. Den høye rotasjonshastigheten til overkutteren gir en bedre overflate enn tidligere høvler.

Individuelle motorer gir deg fordelen av å kunne starte kutterne og matingen individuelt. Hvis trestykket stopper i maskinen, kan man starte kutterne før matingen. Juster matevalsetrykket ovenfra. Det er mye enklere å justere trykket på valsene enn på våre tidligere høvler.

Dimensjonshøvling har mange fordeler! Du finner profilstålsett og mange andre profilstål på hjemmesiden.

Store tannede matevalser og gummiert utmatingsvalse for å beskytte den finhøvlede overflaten.

Totrinns motor på matingen med hendel for enkel regulering av hastigheten mellom «Skilpadde» og «Hare».

Forbedret tilbehør, slik som forlengelsesbord, forlenget retningsanhold og ekstra trykkruller, slik at du kan tilpasse maskinen etter eget ønske.

Fordeler med tre kuttere sammenlignet med fire: Lett og raskt å stille inn. Bra ved varierende tømmer. Lavere pris.

Tips! Dimensjonshøvle bredden og tykkelsen for å få riktig mål før du profilerer.

Alt virket får samme mål, og det er bare å kjøre gjennom med de samme innstillingene på maskinen. Dette tar kanskje 15 minutter for 100 lm virke og er vel anvendt tid.

Spor undersiden samtidig! Samtidig som du dimensjonshøvler kan du spore virket på undersiden (kjernesiden skal være på oversiden, ut på panel), f.eks. til paneler.

Spar virke! Når virket er dimensjonshøvlet, ser du om det skulle være feil mål. Da kan du spare virket til et annet prosjekt. Hvis det derimot er profilert, er det ofte ubrukelig.

Enkelt å stille inn! Planstål i overkutterne sitter alltid i maskinen, og ved bytte fra profilhøvling til dimensjonshøvling fjerner du eventuelle profilstål i horisontalkutteren og skifter ut profilstålene i sidekutterne med rette stål.

Ved dimensjonshøvling fjerner man 1–8 mm og lar det være igjen ca. 1 mm til profileringen.

Når du dimensjonshøvler, er virket slett, og emnet går da mer nøyaktig mot høvelbordet og anholdene når du profilerer emnet under den siste kjøringen. Det gjør at profileringen som regel blir mer nøyaktig.